درمان آلزایمر در طب سنتی | گیاه دارویی در طب سنتی | آلزایمر
آلزایمر یک بیماری پیشرونده مغز و اعصاب و یکی از دلایل اصلی زوال عقل است که افراد کهنسال را گرفتار میکند.
فرایندهای بیولوژیک مختلف مانند کمبود انتقالدهندههای عصبی، استرسهای اکسیداتیو،
فعالیت غیرعادی بعضی پروتئینها و التهاب عصبی با ایجاد بیماریهای تخریب عصبی در ارتباط هستند.
همچنین بنظر میرسد عوامل دیگر مانند دیابت و چاقی میتوانند پاسخهای التهابی را تشدید کرده
و از این طریق با پیشرفت آلزایمر در ارتباط میباشند.
علیرغم اینکه این بیماری یکی از اصلیترین بیماریهای مغز و اعصاب است،
اما همچنان مکانیسم مولکولی آن بطور دقیق شناسایی نشده و هنوز درمان موثر و قطعی برای آن وجود ندارد.
البته در این مورد داروهایی سنتزی مختلفی وجود دارد که میتوانند سرعت پیشرفت بیماری را کند کنند،
اما عمدتا دارای عوارض جانبی مختلفی هستند.
از این رو بخش زیادی از محققان علاقه به شناسایی ترکیباتی طبیعی برای درمان آلزایمر دارند.
در طب سنتی ایرانی، آلزایمر به عنوان نوعی مشکل مزاجی در نظر گرفته
و علت آن سردی و نم یا سردی و خشکی در مغز عنوان میشود.
در طب سنتی ایرانی انواع خوراکیهای حیوانی
(مانند ماهی، خاویار، شیر گاو و بز، زرده تخممرغ، عسل، گوشت پرندگان، گوشت بره)
و گیاهی (مانند سیر، خولنجان، خردل، نخود، سلیخه، نارگیل، فندق، زعفران، زیره سبز،
انجیر، رازیانه، جو، گردو، بادرنجبویه، جوز بوا، فلفل سیاه، پسته، پسته وحشی، بادام،
گل سرخ، شنبلیله، مویز، زنجبیل، میخک صدپر و زنیان رومی)
برای تقویت حافظه و پیشگیری از زوال عقل توصیه شده است.